Längdskidor

Våra skidor för längdskidåkning. Vi har bra och avancerade skidor för klassisk åkning, både vallningsfria och vallningsbara, samt skidor för den fria stilen – skateskidor.

PELTONEN ACADIA SKATE 2016

Skickad av admin 2015, December 13 - 21:05

PELTONEN ACADIA SKATE 2016

Peltonens handgjorda skidor från Finland stoltserar med utmärkt kvalitet och prisvärdhet. Peltonen Acadia är den lättaste skateskidan i sitt segment. Prestanda hos Peltonen Acadia är så pass imponerande att den även tilltalar elitskidåkare. Styvheten i spannet passar människor upp till 120 kg vilket gör skidan mångsidig och passande för åkare i alla åldrar och former.

SALOMON AERO 9 SKIN 2016

Skickad av admin 2015, December 13 - 20:44

SALOMON AERO 9 SKIN 2016
Läs mer om: 
SALOMON AERO 9 SKIN 2016

Upplev klassisk prestanda på toppnivå utan att behöva valla varje dag. SKINGRIP-inläggen ger exakt och säkert grepp samt ljudlöst snabbt glid för åkare med krav på hög prestanda i olika snöförhållanden.

ATOMIC REDSTER SKINTEC 2016

Skickad av admin 2015, December 13 - 20:18

ATOMIC REDSTER SKINTEC 2016

Atomic Redster Skintec är ett nytt koncept för vallningsfria skidor. Atomic Redster Skintec har en lös platta under foten som går att byta ut. Plattan sitter med magneter och en låsmekanism som du öppnar med en nyckel. Med skidan medföljer två olika Skintec-plattor: en för bättre fäste och en för bättre glid.

FISCHER CRS CLASSIC 2016

Skickad av admin 2015, December 13 - 20:07

FISCHER CRS CLASSIC 2016

Fischer CRS Classic Vasa är en skida för entusiaster som vill ha en mycket bra skida till ett vettigt pris. Bra belag och oöm konstruktion kännetecknar skidan som har träkärna med luftkanaler och är lätt och behaglig att åka på. Även motionärer har rätt att ställa höga krav på utrustningen.

FISCHER CRS SKATE 2016

Skickad av admin 2015, December 13 - 19:55

FISCHER CRS SKATE 2016
Läs mer om: 
FISCHER CRS SKATE 2016

Fischer CRS Skate är en vass skida med hög prestanda och fin åkkänsla. Med Power layer tekniken har vikten på skidan reducerats märkbart något som alla skidåkare kan känna av. Även motionären har rätt att ställa höga krav på sin utrustning.

FISCHER TWINSKIN RACE 2016

Skickad av admin 2015, December 13 - 19:37

FISCHER TWINSKIN RACE 2016

Fischers nya Race Twinskin har är en skida för extremt sportiga längdskidåkare som vill slippa fästvalla. Två separata mohair-remsor monterade i något förskjutna positioner och med variabel bas resulterar i jämnt och harmoniskt glid. 100% mohair ger dig verkligt grepp, framför allt i hårda eller isiga förhållanden. Remsorna är teflonbehandlade för att stöta bort fukt och undvika nedisning.

SALOMON EQUIPE 9 CLASSIC 2014

Skickad av admin 2013, December 11 - 16:12

SALOMON EQUIPE 9 CLASSIC 2014

Salomon Equipe 9 har glid som ett par tävlingskidor och är välkända för att vara lätta att få fast. Salomon Equipe 9 ligger som alla Salomons längdskidor bra till i pris jämfört med konkurrenterna. Salomon är gigantiskt stora på pjäxor och sportartiklar och har nu även skidor som väl kan jämföras med de andra större märkena.

FISCHER SPRINT CROWN JUNIOR 2014

Skickad av admin 2013, December 11 - 12:43

FISCHER SPRINT CROWN JUNIOR 2014

Fischer Sprint Crown är en mycket prisvärd och robust vallningsfri skida med Fischers Crown-mönster under steget. Lite sämre glid men ack så praktiskt att aldrig ha bakhalt. Det kan vara extra fördelaktigt när barnen är små och är känsliga både för motlut och motgångar. Kärnan är en glasfiber och träkonstruktion med luftkanaler för extra spänstighet. Skidan har NIS-platta.

FISCHER RCR UNIVERSAL JUNIOR 2014

Skickad av admin 2013, December 11 - 12:33

FISCHER RCR UNIVERSAL JUNIOR 2014

Fischer RCR Classic är en vallningsbar och lätt skida för barn och ungdom som har många av vuxenskidornas goda egenskaper. Kärnan är en glasfiber och träkonstruktion med luftkanaler och basaltfiber för extra spänstighet i alla temperaturer. Skidan har NIS-platta.

FISCHER RCR CLASSIC 2014

Skickad av admin 2013, December 11 - 12:01

FISCHER RCR CLASSIC 2014
Läs mer om: 
FISCHER RCR CLASSIC 2014

En av Fischers absoluta toppmodeller. Fint och spänstigt spann och extremt lätt, bara 1190 gram per skida. Belaget är förvallat med Swix flourvalla. Skidan har NIS-platta. Konstruktionen är mycket vridstyv och har basaltfiber för extra styrka i alla temperaturförhållanden.

FISCHER SC CLASSIC 2014

Skickad av admin 2013, December 11 - 09:38

FISCHER SC CLASSIC 2014
Läs mer om: 
FISCHER SC CLASSIC 2014

En bra skida med fina egenskaper för den medelgoda åkaren som åker lagom mycket med lagom ambitionsnivå.

ALPINA DISCOVERY 2014

Skickad av admin 2013, December 6 - 13:26

ALPINA DISCOVERY 2014
Läs mer om: 
ALPINA DISCOVERY 2014

Alpina Discovery har träkärna och trekvartslånga stålkanter. Skidan är anpassad för varierad terräng och har tack vare träkärnan en bra flex och känsla. Skidan är vallningsfri med bra grepp och glid.

ALPINA REDBIRD BACKCOUNTRY STÅLKANT 2014

Skickad av admin 2013, December 6 - 12:17

Alpina Redbird 2014

Alpina Red Bird har träkärna och heldragna stålkanter. Skidan är anpassad för varierad terräng och har tack vare träkärnan en bra flex och känsla. Skidan är vallningsfri med bra grepp och glid.

20% på längdpaket och på stavar när du köper hos Karins Sportbod.

Längskidåkning är den bästa och roligaste motionsformen. Du kommer ut i den underbara naturen. Din kondition blir bättre. Du kan äta en hel chokladkaka själv utan att skämmas. Du kan glida i nedförsbackar. Du får fräsigare rumpa och piggare hjärta. Du träffar glatt och trevligt folk. Du får snygg solbränna (eller fina fräknar). Du slipper hjälm. Och det behöver inte kosta skjortan.

Längdskidåkning delas in i två stilar: klassisk stil och fri stil. Klassisk stil är den äldre stilen där man måste ha fäste under spannet för att ta sig fram och hela tiden befinner sig i skidspåret när man åker. I fri stil använder man skateskidor och de har ingen fästzon utan man glider på hela skidan och använder en teknik som liknar skridskoteknik. Man åker på sidan av skidspåret i den sk. skatebredden. Lofdalens spår har alla skatebredd på sidan av det klassiska spåret.

Klassiska skidor

Den stora frågan när man ska köpa eller hyra klassiska skidor är: ska det vara vallningsfria skidor eller sådana som du måste valla. Valet är inte så svårt. Ska du åka på korta dagsturer och njuta mer än träna, så ska du satsa på vallningsfria skidor.

Vallningsfria klassiska skidor

Vallningsfria skidor har ett mönster infräst i belaget och behöver inte fästvallas. De kan däremot med fördel glidvallas. Det finns glidvalla på flaska som du kan ta med dig och som inte kräver någon utrustning. Karins sportbod har Fischer Fibre Crown vallningsfria skidor för uthyrning och försäljning.

Klassiska skidor som ska vallas

Vallning av klassiska skidor är en konst som det tar många år att bemästra och det kräver utrustning och vallor som är relativt dyra att köpa in. Ska du bara åka en vecka så lämna in skidorna till oss så får du dem vallade till morgonen efter.

Fri stil med skateskidor

Fri stil, eller skate, är en helt annan teknik än den klassiska och kräver annorlunda utrustning. Skidan är kortare och har inget fäste i spannet utan glider på hela belagsytan. Stavarna ska vara längre och skidskorna ska ha högre skaft för stabiltet i sidled.

Karins sportbod hyr ut och säljer utrustning för fristilsåkning. Se nedan eller prata med oss om du är osäker på vilken utrustning du ska ha. Du kan också skicka ett mejl. Går du i köptankar? Hyr skidorna först innan du slår till.

Karins sportbod ger dig 20% rabatt på summan när du köper längdskidor + pjäxor. Köper du samtidigt längdstavar så får du 20% på stavarna också.

Prenumerera på innehåll