Bandvagn

Bandvagn Lofsdalen

Åk bandvagn upp på södra sidan av Lofsdalssjön

Det är vidunderligt vackert och en riktig guldtur. Du kan välja att stiga av vid Våffelstugan och njuta av nygräddade våfflor eller fortsätta med bandvagnen upp mot himlafästet och passet. Härifrån tar du dig med längdskidor på en härlig tur på kalfjället runt det dramatiska Sömlingshågna. De flesta tycker det är mest spännande att tolka efter bandvagn på skidor. Men det går också jättebra att sitta inuti. Bandvagnen avgår från gårdsplanen utanför Karins Sportbod (eller Västvallen, se tabell nedan). Kom i god tid så alla kommer med!

Tidtabell

Om turerna

Observera att endast tre bandvagnar och chaufförer. Det innebär att en ToR-resa (100:-) med bandvagn betyder att Ni måste åka upp och ned med samma tur. Ni kan alltså inte köpa en ToR-biljett, åka upp klockan 10.00 och åka ned klockan 15.00. Vill man åka upp 10.00 och hem 15.00 får man lösa två enkelbiljetter. ToR-biljetten innebär alltså:

  • Från Karins sportbod: 9.45 – från Våffelstugan 11.00.
  • Från Karins sportbod: 11.45 – från Våffelstugan 13.00.
  • Från Karins sportbod: 13.45 – från Våffelstugan 15.00.

Vi använder bandvagnar av Hägglunds modell 206. Det är en svensktillverkad, amfibiegående bandvagn med plats för ca 15 personer. Den tar sig fram på land och i vatten och är ett sällsamt stycke ingenjörskonst.

Bandvagn