I Lofsdalen kan du om vintern hyra och köra MTB-cykel antingen på vanliga vägar, på skoterlederna (kräver hjälm) eller på Karins egen fatbikeslinga. Karins Sportbod hyr ut Scott Big Jon fatbikes med 120 mm breda däck. Bärigheten gör att du kan ta dig fram på snö. Men också snöns beskaffenhet påverkar. Snö som satt sig och frusit ihop bär en cyklist utan problem. Flera decimeter nysnö gör det inte (utan problem). Vi rekommenderar cykling i terrängen bara när underlaget är fast. Fråga oss om råd innan du hyr så du inte blir besviken. Observera att det är förbjudet att cykla i Lofsdalens skidspår.

HYR FATBIKE PÅ KARINS SPORTBOD!

Med lössnö i terrängen

Följ bandvagnsspåret över isen och upp till Våffelstugan (jobbigt). Stärk dig med en våffla. Kör nedför på skoterleden eller i bandvagnsspåret (se upp för bandvagnen). Cykla Lofsdalsvägen till Uppvallsvägen och följ vägen upp till Uppvallens spårcentral och där vänster ut på skoterledssystemet.

Med skarsnö i terrängen

När temperaturen varit över noll och snön fryser till på natten och bildat skare kan du köra över hela fjället. Vårvinterkörningen är den vi ser fram emot mest. Endast din fantasi och din ork sätter begränsningarna då! Du kan förboka cykel genom vårt bokningssystem eller komma in och prata med oss om du är på plats.

rätt utför fjället på fatbike

NÄR SKAREN LIGGER HÅRD ÄR HELA FJÄLLET EN ENDA STOR CYKELPARK!

Hyrpriser fatbike

1 timme1 dag234567+1 dag
35045080010501300155018002050250
Stäng meny