Rickards längdskidskola

Jag heter Rickard Olofsson, är 29 år gammal och bördig från Sveg. Jag driver längdskidskola i Lofsdalen i samarbete med Karins Sportbod. Längdskidåkning är ett av mina absolut största intressen och jag tävlade mycket under mina ungdomsår. Sedan säsongen 2007-2008 har jag jobbat på Karins Sportbod där jag känner mig som hemma. Lofsdalen är enligt mig ett riktigt paradis för skidåkning! Jag har nyligen utbildat mig till tränare på Bosön i Stockholm och har dessutom genomfört sista steget i Skidförbundets tränarutbildning. Tiden på Bosön var väldigt givande och jag är mycket stolt över att ha blivit utsedd till tränarlinjens Bosöstipendiat 2016. Senaste året har jag arbetat deltid som skidtränare på Skidgymnasiet i Sveg.

Privatlektioner eller grupplektioner

Utbildning i längdskidåkningens olika tekniker kan ske både enskilt och i grupp. Längdskidåkning ser lätt ut, men det är som att lära sig dansa: alla kan röra sig till musik men det krävs kunskap och övning för att bemästra konsten. 

Ring Karins Sportbod på 0680-410 12 och boka eller maila instruktörn på rickards.skidskola@gmail.com.

Privatlektion

För dig som vill utveckla din teknik med full uppmärksamhet från mig som tränare. Oavsett om du är en van skidåkare och vill finslipa din teknik för att försöka nå din drömtid på Vasaloppet eller om du är nybörjare och snabbt och effektivt vill lära dig grunderna i längdskidåkning så är detta rätt val för dig! Vi går igenom de olika momenten inom klassisk teknik eller skate utifrån dina önskemål och behov! Det går också bra att boka privatlektion tillsammans med en vän eller familjemedlem!

Från vecka 51

1h 750 kr, 300 kr per tillkommande person.
1,5h 1000 kr, 300 kr per tillkommande person.
2h 1250 kr, 300 kr per tillkommande person.

Gruppträning

Träna klassisk längdskidåkning en dag i veckan. I gruppträningen tränar du tillsammans med flera andra. Vi går igenom och tränar de olika momenten i klassisk teknik. Kursen vara i ca 1,5 timme. Gruppträning förutsätter minst 2 och max 10 antal deltagare.

Från vecka 51

Onsdagar klassiskt 18:30-20:00.
Tidsåtgång: 1,5h.
Pris: 395 kr/person.

Från Facebook

Rickards Längdskidskola

Jag heter Rickard Olofsson, är 28 år gammal och bördig från Sveg. Jag driver längdskidskola i Lofsdalen i samarbete med Karins Sportbod. Utbildning i längdskidåkningens olika tekniker kan ske både enskilt och i grupp. Längdskidåkning ser lätt ut, men det är som att lära sig dansa: alla kan röra sig till musik men det krävs kunskap och övning för att bemästra konsten. Ring i första hand Karins Sportbod på 0680-410 12 och boka eller maila instruktörn på rickards.skidskola@gmail.com.

Rickards Längdskidskola

Rickards Längdskidskola har delat ditt inlägg.2018/07/17 @ 15:11

Rickards Längdskidskola

Rickards Längdskidskola har delat ditt inlägg.2018/06/21 @ 9:47

Passa på att fynda i Augusti!! Personalen på Karins är lyriska över denna! 👍🏻😊

Rickards Längdskidskola

Rickards Längdskidskola har lagt till 5 nya foton.2018/04/11 @ 20:42

Ikväll fick jag återigen äran att köra skidteknik med personal från region J/H! 😊Blandade teknikövningar med fokus på balans och muskelaktivering, slalombana samt en avslutande ”Doppboll” som är oerhört populär oavsett ålder..En strålande fin kväll i Sveg!! ☀️❄️

Rickards Längdskidskola

Rickards Längdskidskola har delat Lofsdalsspårs inlägg.2018/04/11 @ 16:05

Ord är överflödiga..

Rickards Längdskidskola

Rickards Längdskidskola har lagt till 6 nya foton.2018/04/03 @ 17:00

Påsken 2018 gick inte av för hackor..Strålande sol, mycket snö och perfekta spår!! ☀️☀️❄️
Jätteroligt att möta så många glada skidåkare ute i spåren!

Från Instagram