Angående Corona Covid-19

Speciella regler och tider vintersäsongen 2021

Avstånd Covid-19

Viktigt: tvätta händerna, håll avstånd, stanna hemma vid minsta symptom

Vi tar vårt ansvar

Vi i personalen kommer att ta vårt ansvar genom att hålla god hygien, stanna hemma vid minsta symptom och desinficera ytor som är utsatta. Vi hoppas att alla som väljer att åka hit gör detsamma så att vi alla kan njuta av en härlig vintersäsong i Lofsdalen.

Undvik trängsel

Är det mycket folk i butiken-uthyrningen ber vi er att komma tillbaka en annan tid. Vi har öppet varje dag så det finns gott om möjligheter att besöka oss när det är lugnare. Det går utmärkt att hämta din utrustning på eftermiddagen innan första åkdag.

Max 35 personer samtidigt

På grund av pandemilagstiftningen gör vi vissa förändringar då vi får ha maximalt 35 personer i butiken samtidigt. Det påverkar om du vill besöka butiken, om du förbokat online och ska hämta din utrustning, om du ska hyra utrustning och inte förbokat online och vid återlämningen av utrustningen.

Om du förbokat online

En (1) person kommer in via butiksingången, medtag bokningsbekräftelse. Vår personal hjälper dig sedan att bära ut din förbokade utrustning till bilen. Vi har ställt in bindningarna efter de uppgifter ni lämnat i bokningen. Pjäxor provas hemma i stugan och om de inte skulle passa får ni komma och byta dem senare.

Om du inte förbokat online

Du som inte förbokat din utrustning online får komma in en familj i taget. Ni går in butiksingången och anmäler er till personen innanför dörren. Beroende på om det är många som väntar kan du bli tilldelad en s.k. restaurangpuck. Du väntar i bilen tills pucken vibrerar och det blir din tur.

Återlämning utomhus

All återlämning på fredagar och lördagar mellan klockan 15 och 18 kommer ske utomhus utanför återlämnings­ingången för att minska trängseln inomhus. Detta gäller fredagar och lördagar v.7, v.8 och v.9 (19-20 feb, 26-27 feb och 5-6 mars). Det går bra att komma tillbaka med utrustningen även utanför dessa timmar. Om möjligt försök komma när det inte är mycket folk.

Använd Swish för spår- & ledkort

Använd Lofsdalsspårs Swishnummer om du bara behöver köpa knapp för skidknapp eller kort för skoter. Swisha till 1233396751. Läs om avgifter här.

Stora gäng i små portioner

Stora grupper får gärna komma in i omgångar för att minska trängseln inne på sportboden.

Hyr dagen innan från 12:00

Man får hyra utrustning för dagen efter från klockan 12 istället för klockan 15 så kan vi glesa ut antalet i sportboden.

Vi betalar tillbaka

Vi betalar tillbaka hela beloppet för en förbokning om det är så att man inte har möjlighet att komma.