5 499 kr

Madshus Nanosonic IntelliGrip® Classic är byggd med högt och spänstigt spann och Speed tips vilket ger mjuka frånskjut och härligt glid.  Skidan har Madshus lätta och styva skalkonstruktion med flera lager av glasfiber och karbon runt en skumkärna av materialet Rohacell. Madshus innovativa IntelliGrip® vallningsfria teknik har en Mohair-nylonblandning inbyggt i belaget som ger dig en progressiv profil med fäste och glid i alla väder, från nysnö till nära nollan och isiga spår.

Skidan har bindningsplatta för Rottefella Move som medger att åkaren under färd kan flytta bindningen framåt eller bakåt och därmed förändra skidans egenskaper i avvägningen mellan max glid och max fäste.

Artikelnr: Madshus Nanosonic Carbon Intelligrip 2019 Kategorier: , , , ,

Beskrivning

LENGTH: 180-210cm/5
SIDECUT: 44-42-44mm
WEIGHT: 1000gr/190cm (pair)
CAMBER: Classic High/Madshus Speed Tip Plus
CORE: PR 100X and Triaxial Carbon Construction
BASE: P190 Nano Universal

TRIAXIAL CARBON CONSTRUCTION

Triaxial Carbon Construction förstärker skidans kärna med ett starkt skal innehållandes flera material vilket ger en mycket hållbar och lätt konstruktion. En skida är uppbyggd utifrån/uppifrån och ned med:

  • 1) Skalet kallas Cap eller 3D Cap.
  • 2) Ett lager linjär glasfiber.
  • 3) Ett lager enkelriktad carbon.
  • 4) Kärna i superstarkt PR100 X CORE.
  • 5) Triaxiellt vävd glasfiber.
  • 6) Ett tunt lager glasfiber.
  • 6) Belag P190 Nano Universal.

PR100 X CORE

PR 100X Core är en högpresterande skumkärna i ROHACELL® som används i applikationer med extrema krav på styrka och låg vikt.

INTELLIGRIP®

Madshus variant av skinskidornas vallningsfria teknik. Finaste Mohairfiber blandat med polyeten för slitstyrka. Ger gott fäste och härligt glid i varierade snöförhållanden och temperaturer.

Belag P190

Madhus belag P190 utvecklades för tävling men fungerar lika bra för nöjesåkning på alla snötyper.

BINDNINGSPLATTA ROTTEFELLA MOVE

Skidan är utrustade med bindningsplatta för bindningen för nya Rottefella Move: en bindning som du kan enkelt flytta framåt och bakåt med ett vridreglage. Med bindningen framåt får du bättre fäste och med bindningen bakåt bättre glid. Läs mer om Rottefella Move på www.rottefella.no. Obs. bindningen Rottefella Move ingår inte i priset.

LÄNGDPAKET – DU PLOCKAR SJÄLV!

Karins Sportbod ger dig 20% rabatt på summan när du köper längdskidor + pjäxor (och ev. bindningar). Köper du samtidigt längdstavar så får du 20% på stavarna också.