Stående paddling

På SUP-bräda passar hela familjen

Stabil och lättpaddlad

Passar alla åldrar och väder

Stående paddling på SUP-bräda

Upplev Lofsdalen på ett nytt spännande vis. Stående paddling är ett roligt sätt att komma ut på vattnet för avkoppling eller ett träningspass. Brädan är uppblåsbar och stabil. Du paddlar med en lång paddel i stående eller sittande ställningar. SUP-brädan är lätt att driva framåt och känns säker. SUP står för Stand Up Paddleboard vilket innebär att man står, står på knä eller sitter på en stor surfbräda och paddlar med en lång  paddel. En perfekt aktivitet för hela familjen, ditt kompisgäng eller om du bara vill ha egentid för dig själv. Är du extra hurtig kan du köra ett yogapass på brädan och finslipa balansförmågan. Uthyrningen sker på Karins Sportbod. Pris: 3 timmar för 250 kr och heldag 400 kr.

Ingen tidigare erfarenhet krävs och ni väljer själv hur lång tid ni vill hyra och vart ni vill åka. Man kan välja, antingen pumpar vi upp dem här eller så kan man få en ryggsäck med ett helt kit om man vill paddla någon annanstans än Lofssjön. 

Familjetips

Ett tips för familjen är att runda ”Kaninön” i Lofssjön utanför badet öster om campingen. För den som vill ha lite mer utmaning finns ett vindskydd vid Västvallen på andra sidan Lofssjön där man kan stanna och fika innan man vänder hemåt igen. Träna gärna nedanför Karins Sportbod en stund och glöm inte att solväder och badkläder på är bäst i början!

utflyktstips

När ni blivit modigare och mer vana paddlare kan ni hyra SUP:en och ta den till en av Lofsdalens vackra sjöar och tjärnar. Tips är Glötesjön (1), Boktjärn (7), Dyckessjön (10) eller Svartåstjärn (11). Det är ett fantastiskt sätt att skapa en magisk och tyst naturnära upplevelse antingen alldeles själv eller i en grupp.

KARTA ÖVER FISKEVÅRDSOMRÅDET

Kartan finns att hämta gratis hos de flesta näringsidkare i Lofsdalen.
Stäng meny