Vandra med snöskor

Ett nytt och roligt sätt att upptäcka Lofsdalsfjällen

Hyr snöskor på Karins Sportbod

Att fjällvandra på vintern med snöskor och stavar är stort på kontinenten. I de svenska fjällen börjar det ta fart. Det finns klara fördelar med att gå med snöskor. Låg fart och kontroll på situationen är en. Och du kommer närmare naturen än med någon annan form av vinteraktivitet. Det finns ett antal själv­klara utflyktsmål. Men också eget upptäck­ande är med snöskor både säkert och spännande.För människor som känner sig otränade och är ovana med skidåkning är snöskovandring med stavar ett säkert och roligt alternativ där du använder dina vanliga promenadmuskler. Med snöskor går du på skoterlederna eller fritt i terrängen. Obs: det är förbjudet att gå i de pistade skidspåren.

Rosa leden

Det finns en markerad snöskoled som går parallellt med bandvagnsspåret upp mot Våffelstugan. Du tar dig över sjön eller åker bil till Västvallen. Du fortsätter en liten bit bortanför bandvagnsspåret och där ser man rosa skyltar som visar var leden går.

Hovärkens topp

Starta vid spårcentralen vid Hovärksvägen och snösko­vandra uppför Hovärken. Du upplever uppförsbackar och lättare partier i kalfjällsnatur. Garanterat pulshöjande på slutet upp på Hovärkens topp och med en förförande utsikt över hela Lofsdalen. Om vädret är soligt får du en fantastisk dag på fjället utan skidor.

Våffelstugan

Om du sätter näsan söderut är ett trevligt utflyktsmål Våffelstugan som ligger söder om sjön uppe på fjället Mossaruten på 820 m.ö.h. cirka 5 km från Karins Sportbod. Följ bandvagnsspåret över isen och följ den rosa leden, eller åk med bandvagnen till Våffelstugan och fortsätt därifrån upp mot Sömlingshågna.

Prislista snöskor

 3h1 dag2 dagar3 dagar4 dagar5 dagar6-7 dagar
Snöskor TSL alla åldrar100150200240280320360